Verkkouutiset

Kokoomus: Kriisinhallinnan veteraaneista täytyy pitää huolta

Nato-operaation ansiosta afganistanilaisten elinolot ovat parantuneet, sanoo Timo Heinonen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomus vaatii, että Afganistanista palaavista rauhanturvaajista täytyy pitää huolta palvelusajan jälkeenkin.

– Kriisinhallintatehtävien vaatimustason ja vaarallisuuden noustessa tehtävissä fyysisesti tai psyykkisesti loukkaantuneista on kannettava kuntoutusvastuu, ja valmistelussa oleva kansallinen kriisinhallintaveteraaniohjelma on saatettava valmiiksi mahdollisimman pian, sanoo kansanedustaja Timo Heinonen (kok.).

Eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen selontekoa Suomen Afganistan-operaatiosta.

Heinosen mukaan Nato-johtoisesta operaatiosta on ollut maan asukkaille hyötyä. Puhdasta vettä riitti vuosituhannen alussa nauttia vain joka viidennelle, nyt 60 prosentille. Eliniänodote on noussut, lapsikuolleisuus vähentynyt, lasten koulunkäynti yli kahdeksankertaistunut ja tytöt palanneet koulun penkille. Naisilla on samat yhteiskunnalliset oikeudet kuin miehillä, hän luettelee.

Heinonen sanoo, että hyvän kehityksen jatkuminen on vaakalaudalla.

– Viime päivien uutiset kertovat turvallisuustilanteen voivan muodostua ajoittain jopa haasteellisemmaksi. ISIL:n kaltainen hirmuhallinto ei ole jättänyt Afganistania. Korruptio ja lisääntyvä huumeviljely kukoistavat edelleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)