Verkkouutiset

Vasemmistoliitto vaatii valtion omistajaohjaukseen ajattelutavan muutosta

Vasemmiston kansanedustajat Annika Lapintie, Eila Tiainen ja Jari Myllykoski odottavat valtion omistajaohjaukseen ryhtiä ministerivaihdoksen myötä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Sitä vaativat suomalaisten työpaikat, kansalaisten oikeustaju sekä koko yhteiskunnan etu. Valtionyhtiöillä on tärkeä rooli toimia esimerkkinä muille yhtiöille yhteiskuntavastuuta kantavina työnantajina, kansanedustajat vaativat.

Eila Tiainen pitää erityisen valitettavana sitä, että kaikkien suomalaisten yhteisesti omistaman kansallisvarallisuuden, valtionyhtiöiden, johdossa on menty mukaan amerikkalaismalliseen kohtuuttomaan palkkio- ja bonuskilpailuun.

Jari Myllykosken mukaan valtionyhtiöiden omistusohjauksen pitää olla aktiivista ja siinä pitää ymmärtää kansallinen etu. Omistusohjauksella on pystyttävä myös luomaan uutta teollisuutta. Valtio tuo omistajuudellaan vakautta ja uskottavuutta yritykseen. Valtionyhtiöissä kotimaisen työllisyyden on oltava tärkeysjärjestyksessä korkealla.

– Nyt olisikin erityisen tärkeää turvata arktisen osaamisen säilyminen Suomessa ja sitoutua konsortioon, joka hankkisi Aker Arctic Technologyn omistuksen. Siten mahdollistettaisiin arktisen osaamisen kehittyminen sekä telakkateollisuuden jatkuminen suomessa, Myllykoski sanoo.

Annika Lapintien mukaan valtionyhtiöissä on huomioitava lyhyen aikavälin voitontavoittelun sijaan pitkän aikavälin koko yhteiskunnan etu. Osaamisen säilyminen Suomessa on tärkeää. Myöskään ympäristö- ja ilmastonäkökulmaa ei voi sivuuttaa.

– Valtio-omisteisissa energiayhtiöissä on korkea aika keskittyä uusiutuvaan energiaan vanhentuneiden ja saastuttavien energiamuotojen sijaan. Yhteiskunnallisen omistuksen kasvattaminen ympäristölle riskialttiilla aloilla, kuten kaivosteollisuudessa, voisi myös estää ylilyöntejä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)