Verkkouutiset

Lisa Sounio tähtää europarlamenttiin

Yrittäjyys ja tuki Euroopalle vaikuttivat päätökseen lähteä politiikkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yrittäjä Lisa Sounio tavoittelee paikkaa Euroopan parlamentissa. Sounio kertoo Verkkouutisille, että asettuminen ehdokkaaksi vaaleihin on ollut mielessä jo vuosia, ja nyt ajatus on kypsynyt toteuttamiskelpoiseksi. Puoluevalinta on kokoomus.

– Haluaisin auttaa kirkastamaan uutta eurooppalaista kuvaa. Raivostuttaa puheet, että voisimme jättää unionin, että pienenä maana selviäisimme yksin, Sounio perustelee haluaan asettua ehdolle eurovaaleihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Yrittäjänä Souniota kiinnostavat muun muassa suomalaisosaamisen nostaminen esille eurooppalaisessa ja globaalissa keskustelussa sekä yritysten perustamisen ja rekrytoinnin helpottaminen. Sounio muistuttaa myös Euroopan isosta kuvasta, siitä, että Eurooppa luo mahdollisuuksia eikä vain kriisejä.

– Unohdamme millainen Suomi oli ennen EU:ta. Tuntematon ja suljettu. Suomen uhka ei ole EU, vaan eristäytyminen ja näivettyminen.

Sounio on keskustellut ehdokkuudestaan kokoomuksen puoluejohdon kanssa myönteisessä hengessä. Puoluesihteeri Taru Tujunen esittelee Sounion ehdokkuuden kokoomuksen puoluehallitukselle helmikuun kokouksessa.

– Lisa on politiikan kentällä kiinnostava uusi kasvo, joka varmasti tuo väriä poliittiseen keskusteluun. Hän sopii mielestäni hienosti kokoomuksen ehdokasjoukkoon, Tujunen sanoo.

Sounio sanoo lähtevänsä politiikkaan tosissaan, eikä vain koputtelemaan kepillä jäätä.

– Olen edennyt kymmenen vuoden putkissa urallani. Toivon, että minut otettaisiin avomielin vastaan kokoomuksessa, Sounio sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)