Verkkouutiset

Professori AL:lle: SDP:n suosio kuntavaaligallupissa ei ole merkki erityisestä onnistumisesta

Hallituksen ja opposition välinen poliittinen asetelma näkyy erittäin voimakkaasti Alma-tutkimuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolueiden tämänhetkistä kuntavaalikannatusta mittaavan Alma Median tutkimuksen mukaan hallituksessa istuvien perussuomalaisten ja kokoomuksen kuntavaalisuosio on laskussa ja oppositiossa olevien vihreiden ja SDP:n nousussa.

”Kyse on vaalidynamiikasta. Kun hallitus tekee politiikkaa, joka ei miellytä kaikkia, oppositio voittaa”, sanoo Tampereen yliopiston politiikan tutkija, vt. professori Elina Kestilä-Kekkonen Aamulehdelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

SDP (20,8 prosenttia), keskusta (19,2 prosenttia) ja kokoomus (17,6 prosenttia) ovat suurimmat kuntapuolueet, jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, ilmenee Alma Median teettämästä kyselystä.

Kestilä-Kekkonen ei pidä SDP:n suosiota merkkinä puolueen erityisestä onnistumisesta.

”Oppositio ei ole esittänyt sellaisia politiikkavaihtoehtoja, jotka selittäisivät kannatusta. Vuoden 2015 vaalitutkimuksen mukaan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen suosio edes omien keskuudessa ei ole yksimielistä, mikä todennäköisesti juontaa juurensa tiukasta puheenjohtajakamppailusta”. Vihreiden suosiota Kestilä-Kekkonen pitää epävarmana. Hallituspuolueista kokoomuksen suosio on laskenut hieman.

”Voi ajatella, että valtiovarainministerin vastuu näkyy kokoomuksen kannatuksessa, kun hallituksen talouspolitiikkaa ja leikkauksia on kritisoitu”, Kestilä-Kekkonen toteaa.

Alma Median lehtien Tietoykkösellä teettämässä kuntavaalitutkimuksessa haastateltiin 1 500 suomalaista 20.-27.9.2016 puhelinhaastatteluina ja nettikyselyinä. Puoluekantansa ilmaisi 66,8 prosenttia vastaajista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)