Verkkouutiset

Kokoomuksen Lauslahti: Miksi keskusta haluaa kurittaa työeläkeläisiä?

Kansanedustaja ihmettelee keskustan verolinjauksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sanna Lauslahti ihmettelee keskustan vero- ja talouspoliittisia linjauksia, joissa työtulovähennystä korotettaisiin 450 miljoonalla eurolla. Vähennys koskee vain palkkatuloa, ei siis eläketuloa.

– Miksi keskusta haluaa kurittaa jo työnsä tehneitä kansalaisia? Työeläkkeen saajia on noin 1,4 miljoonaa suomalaista. Tämä on todella epäoikeudenmukaista ja eriarvoistavaa, Lauslahti toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lauslahden mukaan keskustan veroehdotus ei puuttuisi myöskään valtion tuloveroasteikkoon eli inflaatio- ja ansiotason nousun mukaisia korjauksia ei keskustan mallissa tehtäisi. Kohdentamalla verovähennyksen työtulovähennykseen keskusta siis kiristäisi suomalaisten valtion tuloveroa maksavien työeläkeläisten verotusta.

– Me emme todellakaan hyväksy tällaista eläkeläisiä syrjivää kohtelua. Kokoomus lähtee siitä, että ensi vaalikaudella on tuloveroasteikkoon syytä tehdä kahden miljardin euron ansiotuloveron kevennys. Tämä kevennys koskee yhdenvertaisesti niin palkansaajia kuin työeläkeläisiä, Sanna Lauslahti kuvailee.

Lauslahti korostaa, että verokevennysten ehtona on työmarkkinoilla aikaansaatu maltillinen palkankorotus. Kokoomus katsoo myös, että työeläkkeiden indeksikorotukset olisivat säästöjen ulkopuolella, vaikka muita indeksejä joudutaan leikkaamaan.

– Työeläkeläisten kannattaa nyt tarkkaan harkita, äänestävätkö he eriarvoisen verokohtelun puolesta vai eivät. Me kokoomuksessa haluamme arvostaa näiden ihmisten tekemää työtä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)