Verkkouutiset

Ei sopua Suomenlahden LNG-terminaalista

Suomen, Viron ja Euroopan komission välisissä neuvotteluissa ei löytynyt sopua Suomenlahden LNG-terminaalista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tallinnassa tiistaina pidetyissä neuvotteluissa yritettiin löytää ratkaisu mallista, jossa Viroon rakennettaisiin maan huoltovarmuustarpeen mukaan mitoitettu terminaali suuremman alueellisen terminaalin tullessa Suomeen.

– Suomi oli valmis kannattamaan komission kompromissiehdotusta, toteaa Suomen delegaatiota kokouksessa johtanut työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Esa Härmälä.

Komissio ilmoitti kokouksen päätyttyä, että he valmistelevat energiakomissaari Günther Oettingerin kirjettä Suomen ja Viron pääministereille. Kirjeessä todettaisiin Balticconnector-kaasuputken rakentamisesta kesällä sovittu etenemistapa ja avattaisiin neuvotteluihin liittyviä ongelmia.

– On valitettavaa, että parhaimmassakin tapauksessa alueellinen LNG-ratkaisu nyt lykkääntyy, Härmälä sanoo.

Suomi kuitenkin etenee LNG-infrastruktuurin kehittämisessä rannikollaan.

Komissio, Suomen työ- ja elinkeinoministeriö, Viron talous- ja viestintäministeriö sekä kaasuyhtiöt ovat käyneet kevään ja kesän ajan neuvotteluja terminaaliratkaisuista. Komissio ilmoitti kesäkuussa pidetyssä kokouksessa, että Gasumin ja virolaisen Alexelan esittämä malli kahden liki saman kokoluokan terminaalista ei olisi tukikelpoinen PCI-listan hakukierroksella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)