Verkkouutiset

Keskustan Antti Kaikkonen: Miksi viljan ja öljyn varmuusvarastoja pienennetään juuri nyt?

Kansanedustaja Antti Kaikkosen mielestä viljan ja öljyn varmuusvarastoja ei pitäisi nyt pienentää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Kaikkonen on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Suomen varmuusvarastoista.

– Vakavin ulkoinen uhka huoltovarmuudelle on kriisitilanne, jossa kyky tuottaa tai hankkia ulkomailta kriittisiä tavaroita ja palveluja on väliaikaisesti vaikeutunut. Kun tätä katsoo Ukrainan kriisin valossa, voi hyvin todeta tällaisen tilanteen olevan jo nyt mahdollinen, Kaikkonen toteaa.

Hän muistuttaa myös, että noin kaksi kolmasosaa Suomessa käytettävästä energiasta tuodaan ulkomailta, ja kaksi kolmasosaa tuonnista tulee nimenomaan Venäjältä. Päätös huoltovarmuusvarastojen supistamisesta puolestaan on tehty viime vuoden tietojen valossa. Silloin todettiin, että Venäjä on Suomelle luotettava energian toimittaja, eikä tilanteeseen nähty olevan tulossa merkittäviä muutoksia.

– Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin toinen kuin joulukuussa 2013. Vaikka Suomeen ei tällä hetkellä kohdistu uhkaa esimerkiksi energiatoimitusten osalta, ei sitäkään riskiä voida valitettavasti tässä tilanteessa kokonaan sulkea pois, Kaikkonen sanoo.

– Siksi valtioneuvoston on mielestäni syytä arvioida uudelleen, onko huoltovarmuusvarastoja todellakaan järkevää supistaa tällaisessa kansainvälisessä tilanteessa, jonka etenemissuunnasta ja -nopeudesta ei kenelläkään ole varmuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)