Verkkouutiset

HUS tiedottaa Ebola-epäilystä aamulla

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) tiedotti torstai-iltana ottavansa hoitoon potilaan, joka saattaa olla sairastunut Ebola-infektioon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

HUS tiedottaa Ebola-epäilystä seuraavan kerran perjantaiaamuna puoli kymmeneltä. Hoitoon eilen illalla saapuneen potilaan testitulokset kuitenkin valmistuvat vasta päivän mittaan, joten vasta illalla saataneen vahvistus sille, onko kyse oikeasti Ebola-infektiosta vai jostain muusta infektiosta. Lopullinen varmuus tarkempien testien perusteella saadaan kolmen päivän kuluessa.

”HUS:iin otetaan hoitoon Liberiasta palannut potilas, jolta Ebola-tartuntaa ei voida poissulkea”, HUS:n torstai-iltana lähettämässä tiedotteessa todettiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Meilahden infektiosairauksien klinikalle hoitoon otettu potilas oli juuri palannut Liberiasta, joka on epidemia-aluetta. Potilas oli sairastunut kuumeisen yleisinfektion oireisiin 21 vuorokautta Liberiasta lähdön jälkeen. Oireina on ollut 38,4 asteen kuume sekä päänsärky.

Ebolan itämisaika on noin 2–21 päivää. Oireisiin kuuluu äkillinen korkea kuume, voimattomuus, mahakipu, kurkkukipu, päänsärky ja lihassärky. Myöhemmässä vaiheessa kehittyvät oksentelu, ripuli, ihottumat, nivelsärky ja sisäelinten vauriot. Loppuvaiheessa kuolema seuraa runsaasta sisäisestä ja ulkoisesta verenvuodosta.

HUS:n mukaan oireet voivat sopia Ebola-infektioon, mutta oireiden ilmaantuminen Ebola-infektion itämisajan loppuvaiheessa sekä puuttuva kontakti Ebolaan sairastuneeseen henkilöön tekevät Ebola-infektion hyvin epätodennäköiseksi.

HUS:n mukaan infektiossa on todennäköisesti kyse jostain muusta taudista.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntuja Carita Savolainen-Kopra kertoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että oireet sopivat esimerkiksi malariaan tai keltakuumeeseen. Hän vahvistaa haastattelussa tiedon, että potilas on Yhdysvaltain kansalainen.

HUS:n mukaan potilaan kanssa kontaktissa oireiden alkamisen jälkeen olleet henkilöt ovat tiedossa eikä Suomessa epäillä tällä hetkellä muita kontakteja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)