Verkkouutiset

SDP:n Maarit Feldt-Ranta: Vihreiden Antero Vartia edustaa aikaa, jona herrat suhmuroivat

Maarit Feldt-Rannan mielestä opposition epäluottamuslause Anne Bernerille oli aiheellinen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia otti kovin sanakääntein kantaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriin (kesk) kohdistetun epäluottamuslauseen motiiveihin. Hän syytti blogissaan opposition edustajia hurskastelusta.

SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta vastaa Vartialle tiedotteessa ja väittää tämän siunaavan sen, että sääntöjä saa rikkoa ja epäasiallisesti saa toimia ilman moitteita.

Valtiontalouden tarkastusvirasto moittii liikenne- ja viestintäministeri Berneriä kyseenalaisesta omistajaohjauksesta. Yhtiö pakotettiin luopumaan vahingonkorvauskanteista muun muassa yhtiön tilintarkastajia vastaan.

Raportissa ministerin todetaan puuttuneen Finavian toimintaan vastoin omistajaohjauksen keskeisiä pelisääntöjä. Myös eduskunnan tarkastusvaliokunta otti asiaan kantaa ja vaati hallitusta tarkentamaan omistajaohjauksen ohjeistusta.

Vihreät hyväksyvät suhmuroinnin

Feldt-Rannan mielestä opposition epäluottamuslause oli aiheellinen.

– Vartia sanoo edustavansa uutta poliittista kulttuuria, mutta eikö hän päinvastoin edustaa ikivanhaa ja kyseenalaista kulttuuria: aikaa, jolloin herrat suhmuroivat, poliitikot pelastavat toisiansa ja kansa maksaa. Yhteiskunnan yhdessä sovittuja pelisääntöjen sijaan astuu vahvemman oikeus, hän kritisoi.

Feldt-Ranta toteaa, että hallituspuolueiden ja vihreiden tuella valtio on vaarassa menettää 34 miljoonaa euroa ilman että asiasta vastaa kunnolla kukaan.

– Vihreiden Vartian edustama ajattelu, jossa ikäviä tosiasioita ei saa sanoa ääneen on paluuta vanhaan aikaan. Avoimuus, yhdenvertaisuus ja tilivelvollisuus ovat uuden ajan tärkeitä arvoja, joita kaikkien poliitikkojen pitäisi tänään kunnioittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)