SDP:n Feldt-Ranta: Liikenneministeri Berner petti uusimaalaiset - kriisikokous junaliikenteestä

SDP:n kansanedustaja kutsuu Länsi-Uudenmaan päättäjät ja elinkeinoelämän edustajat junaliikennettä koskevaan kriisikokoukseen.

  • LKS 20150601 LKS 20150525 Puheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta esitteli Finlands svenska socialdemokrater FSD:n vaaliohjelman Helsingissä keskiviikkona 25. helmikuuta 2015. LEHTIKUVA Markku Ulander

    Maarit Feldt-Ranta.

    ()

SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta vaatii hallitusta ja liikenneministeri Anne Berneriä (kesk.) selittämään, miksi Y-junan liikennettä ei jatketa, vaikka VR:n velvoiteliikennettä lisätään junaliikenteen kilpailun avaamiseen saakka.

– Ministeri Bernerin toiminta on käsittämätöntä. Ei ole mitään perusteita, miksi juuri satojen ihmisten käyttämän Y-junan liikennettä ei jatkettaisi. Y-juna on alueen työssäkäyville ihmisille, opiskelijoille ja oppilaille elintärkeä. Tällä päätöksellä Berner ja hallitus eivät helpota ihmisten arkea millään tavalla, vaan siirtävät vain epävarmuutta eteenpäin, Feldt-Ranta toteaa tiedotteessaan.

Ministeri Bernerin toiminnan vuoksi Feldt-Ranta kutsuu Länsi-Uudenmaan päättäjät ja elinkeinoelämän edustajat junaliikennettä koskevaan kriisikokoukseen Karjaalle 8. helmikuuta.

– Junaliikenne on niin tärkeä asia alueen ihmisille ja elinkeinoelämälle, että asiaan on puututtava. Emme hyväksy sitä, että matka-ajat pitenevät ja palvelutaso laskee merkittävästi. Hallituksen ja uusimaalaisen ministeri Bernerin on selitettävä alueen ihmisille, miksi he ovat pettäneet uusimaalaiset tällä tavalla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.