Verkkouutiset

Demarinuoret: Poliisin riittävät resurssit johtavat turvalliseen yhteiskuntaan

Demarinuorten varapuheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi on huolissaan poliisin resurssien riittämättömyydestä erityisesti harvaan asutuilla seuduilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Demarinuorten mukaan poliisien määrä on Suomessa hälyttävän alhainen verrattuna muuhun Eurooppaan. Vaikka henkilöstöä ja resursseja vähennetään jatkuvasti, on poliisin lakisääteisten tehtävien määrä silti pysynyt ennallaan.

– Tuhat poliisia marssi eilen Helsingin keskustassa herättääkseen yhteiskunnallista keskustelua Suomen sisäisestä turvallisuudesta. Resurssien puute näkyy erityisesti harvaan asutuilla seuduilla, joissa välimatkojen ja tehtävien priorisointien vuoksi toimintavalmiusajat voivat olla todella pitkiä, sanoo Demarinuorten varapuheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi tiedotteessaan.

Näkkäläjärven mukaan Suomen Poliisijärjestöjen Liiton huoli poliisien resursseista on aiheellinen. Poliisien tehtävä on vastata Suomen sisäisestä turvallisuudesta, ja se ei hänen mielestään onnistu, jos resursseja heikennetään jatkuvasti. On kiinnitettävä myös huomiota poliisien työssäjaksamiseen ja työturvallisuuteen.

– Turvallisessa yhteiskunnassa poliisitoimen resurssit on turvattu. Niin kauan kuin Suomi pidetään kokonaan asutettuna, on poliisien toiminta turvattava koko maassa. Vähäisistä henkilöresursseista ja työn kuormittavuudesta johtuen poliisien työturvallisuus, työhyvinvointi ja meidän kaikkien suomalaisten oikeusturva on uhattuna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)