Verkkouutiset

Ben Zyskowicz: Vihreät hypänneet äärivasemmalle – logoksi ”velkareppua kantava lapsi”

Opposition vihreiden puheet leikkauksista kyllästyttivät hallituspuolueita eduskunnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden ryhmäpuhuja Ozan Yanar totesi eduskunnan budjettikeskustelussa maanantaina, että hallituksen logon pitäisi olla sakset. Jos logo olisi liikkuvaa kuvaa, se hänen mukaansa tekisi klik klik -leikkausliikettä.

Kokoomuksen Ben Zyskowicz ihmetteli, miksi sitten vihreät ”kurjistivat” viime vaalikaudella ja sanoi puhetta hyväksi vasemmistopopulistiseksi puheeksi.

– Hallitus leikkaa lapsilisistä, hallitus leikkaa perusopetuksesta, lukioilta, ammatillisesta koulutuksesta, oppisopimuskoulutuksesta, yliopistoilta, Aalto-yliopistolta, Suomen Akatemialta, kehitysyhteistyöstä, sairaiden korvauksista, eläkeläisten eläkkeistä, kehitysyhteistyöstä, kuntien valtionosuuksista, jolloin palvelut huononevat. Ai mikä hallitus? No, edellinen hallitus!, Ben Zyskowicz totesi puheenvuorossaan.

– Se, missä (vihreiden) puheenjohtaja (Ville) Niinistö oli ministerinä. Edustaja Yanar, te olette niin uusi kansanedustaja, että te voitte täällä ihmetellä kaikkia näitä leikkauksia. Teidän ei tarvitse tietää mitään siitä, että se hallitus, missä te olitte meidän kanssamme ja demareitten kanssa, teki kaikki nämä koulutusleikkaukset, kehitysyhteistyöleikkaukset.

Zyskowiczin mukaan vihreät on hypännyt äärivasemmalle, jossa puolue kilpailee Li Anderssonin ja Paavo Arhinmäen kanssa siitä, kumpi on vasemmistopopulistisempi. Zyskowicz sanoi tämän olevan läpinäkyvää.

– Ettekö te voisi mitään siitä vastuusta, jota viime kaudella osoititte, osoittaa myös tällä kaudella?

Kokoomuksen Outi Mäkelä totesi Ozan Yanarille, että ”kun rohkeus välttämättömiin toimenpiteisiin ei riitä, niin teidän logoksenne sopisi hyvin tämmöinen hyvin raskasta velkareppua kantava lapsi. Kyllä teidän pitää kantaa vastuuta tulevaisuudestamme”.

Yanar vastasi Zyskowiczin latailleen huonoja perusteluja sille, miksi hallitus tekee huonoja päätöksiä.

– Kannattaisi tehdä hyviä päätöksiä. Pääministeri äsken sanoi, että me emme jätä tekemättä, mutta me kritisoimme teitä juuri niistä huonoista päätöksistä, jotka eivät tule todellakaan parantamaan Suomen taloudellista tilannetta, Ozan Yanar sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)