Verkkouutiset

Yrittäjän varastosta löytyi Suomi-konepistooli ja iso huumekätkö – K-U: Oikeus ei uskonut miehen selityksiä

Pelkästään löytyneiden ekstaasitablettien määrä täyttää törkeän huumausainerikoksen kriteerit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Käräjäoikeus on tuominnut järvenpääläisen 30-vuotiaan yrittäjän kahden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista, törkeästä ampuma-aserikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, kertoo Keski-Uusimaa. Asiasta uutisoi tässä Helsingin Uutiset.

Yrittäjän vuokraamasta hallitilasta löytyi viime vuoden toukokuussa poliisin tekemässä iskussa suuri määrä erilaisia huumeita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Yrittäjän mukaan hallista löytyneet huumeet ja aseet eivät olleet hänen, vaan ne kuuluivat häneltä varastotilaa vuokranneille henkilöille. Hallista tai mistään muualta ei kuitenkaan löytynyt yhtään kirjallista vuokrasopimusta tai mitään muitakaan asiakastietoja. Asiakkaiden henkilöllisyyksiä yrittäjä ei halunnut tai voinut paljastaa oman turvallisuutensa ja terveytensä vuoksi.

Oikeus katsoi, että jo pelkkien hallista löytyneiden ekstaasitablettien määrän (843 kappaletta) johdosta kyseessä on törkeä huumausainerikos.

Poliisi löysi huumeiden lisäksi hallista myös aseita. Niistä järein oli toimintakuntoinen Suomi-konepistooli. Lisäksi eri kassakaapeista löytyi Joha-merkkinen pistooli, Star-pienoispistooli, kolme FN-pistoolia, MAB-pistooli, Tokarev TT-33 -pistooli sekä erilaisia ampuma-asetarvikkeita kuten piippuja ja äänenvaimentimia.

Yrittäjän mukaan aseetkin kuuluivat tilaa vuokranneille. Aseista löytyneet yrittäjän omat sormenjäljet hän kuittasi sillä, että ne olisivat tulleet aseisiin silloin, kun hän on siirrellyt tavaroita kaapissa.

Oikeus ei näitä selityksiä uskonut, vaan katsoi aseiden kuuluvan yrittäjälle. Varsinkin Suomi-konepistooli konetuliaseena on oikeuden mukaan erityisen vaarallinen ase.

Paikalta löytyneestä lähes yli sadan kannabiskasvin viljelmästä yrittäjä totesi, että ammattilainen oli ollut viljelemässä sen. Tarkoituksena oli, ettei hänen tarvitsisi käyttää itse rahaa pilvenpolttoon niin paljon. Hän myönsi, että 38 kasvia olivat hänen, loput pistokkaat olivat saman kaverin, joka oli istuttanut yrittäjän omat kasvit.

Oikeuden mukaan kyseessä oli kuitenkin sen verran suuri viljelmä, että se täyttää törkeän huumausainerikoksen merkistön.

Tuusulan käräjäoikeus määräsi yrittäjän heti vangittavaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)