Verkkouutiset

Venäläismatkailijoiden yöpymiset Suomessa vähenivät yli 11 prosenttia helmikuussa

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä kirjattiin Suomen majoitusliikkeissä lähes 403 000 yöpymisvuorokautta helmikuussa, mikä oli 4,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kotimaiset matkailijat yöpyivät majoitusliikkeissä hieman yli miljoona vuorokautta. Määrä oli 0,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Yöpymisten kokonaismäärä väheni 1,7 prosenttia ja majoitusliikkeissä tilastoitiin kaikkiaan runsaat 1,4 miljoonaa yöpymisvuorokautta helmikuussa, kertoo Tilastokeskus.

Venäläisten yöpymisten kasvu taittui Suomen majoitusliikkeissä tammikuussa ja heidän yöpymisiään kirjattiin helmikuussa jo 11,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Venäläiset olivat kuitenkin suurin ulkomaisten matkailijoiden ryhmä lähes 73 000 yöpymisvuorokaudellaan.

Britit olivat seuraavana runsaalla 43 000 yöpymisellä, vaikka vähennystä viime vuodesta oli 12,9 prosenttia. Saksalaisille tilastoitiin 39 000 yöpymistä ja ranskalaisille 32 000 yöpymistä. Kummankin yöpymiset vähenivät noin 2,5 prosenttia viime vuodesta.

Lähes kaikkien tärkeimpien Suomeen suuntautuvien matkailijamaiden yöpymiset vähenivät helmikuussa. Suurimmat vähennykset tulivat espanjalaisille, joiden yöpymiset vähenivät runsaan neljänneksen ja norjalaisille, jotka yöpyivät viidenneksen vähemmän kuin viime vuoden helmikuussa.

Sitä vastoin kiinalaismatkailijoiden yöpymisten voimakas kasvu jatkui edelleen helmikuussa ja heille tilastoitiin majoitusliikkeissä 25,0 prosenttia enemmän yöpymisiä kuin helmikuussa 2013.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)