Verkkouutiset

Yllätystilanne keskiyöllä eduskunnassa: Täysistunto äänesti 6-2, poissa 191 kansanedustajaa

Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala teki kello 23 jälkeen pöydällepanoehdotuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituspuolue perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala esitti torstai-iltana täysistunnossa kello 23.15 pitämässään puheenvuorossa, että hallituksen esitys sairausvakuutuslain ja elatustukilain muuttamisesta pantaisiin pöydälle ensi maanantaihin. Lakimuutokset ovat niin sanotun tasa-arvoisen avioliittolain liitännäislakeja.

Perussuomalaisten Kari Kulmala kannatti pöydällepanoa.

Sdp:n Eeva-Johanna Eloranta teki vastaehdotuksen, jonka mukaan esitys jätettäisiin pöydälle perjantaiseen täysistuntoon. Keskustan Annika Saarikko kannatti Elorannan esitystä.

Varapuhemies Arto Satonen keskeytti istunnon.

Kello 23.45 jatkettua täysistunnossa asiasta äänestettiin. Elorannan ehdotus sai kuusi ääntä ja Saarakkalan ehdotus kaksi ääntä. Poissa oli 191 kansanedustajaa.

Paikalla ainoina olleet kansanedustajat olivat jo mainittujen lisäksi keskustan Petri Honkonen, Hannu Hoskonen, Marisanna Jarva ja Jari Leppä sekä vihreiden Ozan Yanar. Eloranta kirjattiin äänestyksestä poissa olevaksi.

Petri Honkosen mukaan äänestys ”hieman tuli puskista”.

Annika Saarikon mukaan ehdotus oli ”näissä hommissa hieman tavaton menettely”. Hän huomauttaa, että kyseessä oli perussuomalaisen ministerin antama lakiesitys.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)