Verkkouutiset

Ylioppilaskunnista valtaosa järjestää sähköiset vaalit

Yliopisto-opiskelijat äänestävät ensi viikolla ehdokkaansa ylioppilaskuntiensa ylimpiin päättäviin elimiin, edustajistoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Edustajistovaalit käydään ylioppilaskunnissa 3.–4. marraskuuta, ja niiden valtakunnallinen tulos selviää keskiviikkoiltana myöhään. Kuluvan viikon aikana ylioppilaskunnissa on pääsääntöisesti ollut mahdollista äänestää jo ennakkoon.

Suurin osa ylioppilaskunnista järjestää tällä kerralla vaalinsa sähköisesti. Sähköinen äänestysjärjestelmä on käytössä kahdeksassa ylioppilaskunnassa, kun neljässä ylioppilaskunnassa käydään edelleen perinteiset uurnavaalit.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Äänioikeutettujen lukumäärä kaikissa 14 ylioppilaskunnassa on yhteensä 132 289. Edellisissä vaaleissa vuonna 2013 edustajistovaalien äänestysprosentti oli 24,96.

Ehdokkaaksi asettuneiden lukumäärä kaikissa 14 ylioppilaskunnassa on yhteensä 2617 ja edustajistopaikkoja on yhteensä 478.

Eniten ehdokkaita on sitoutumattomilla ryhmillä, kuten ainejärjestöillä ja killoilla. Puoluepoliittisesti sitoutumattomilla listoilla on 70 prosenttia ehdokkaista.

Valtakunnallisesta tuloslaskennasta vastaa Suomen ylioppilaskuntien liitto.

Ylioppilaskuntavaalit järjestetään joka toinen vuosi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)