Verkkouutiset

Ympäristöministeri puolustaa ministeriönsä olemassaoloa – ”luontoa läänitettäisiin jakopolitiikkana eturyhmille”

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) ei lämpene ajatukselle ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön yhdistämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ville Niinistön mielestä maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok.) ”otti askeleen pimeyden puolelle”, kun hän ehdotti ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön yhdistämistä.

– Ministeri (Orpo) puhui sen eduista ”asioiden yhteensovittamisessa”, Niinistö toteaa blogissaan.

Niinistön mukaan kyse on riippumattoman ympäristöhallinnon tulevaisuudesta.

– Yhteensovittaminen tarkoittaisi käytännössä sitä, että kestävän ja kauaskantoisen luonnonvarojen käytön ja ympäristön tilan turvaamisen sijaan luontoa läänitettäisiin jakopolitiikkana eri eturyhmille, hän kirjoittaa.

Hän toteaa, että demokratiaan kuuluu kansalaisille avoin julkinen keskustelu, jossa ympäristöministeriö tuo esiin yleisen hyvän tavoitteet ympäristön tilan turvaamiseksi.

– Kansalaisten ja ympäristön etu haudataan, kun lobbarit haluavat kabinettien pimeydessä ratkaisuja, joilla voi kaataa puita luontoarvoista ja virkistyskäytöstä välittämättä, metsästää ja kalastaa uhanalaisia lajeja, päästää maatalouden ravinteita vesistöihin tai ruiskuttaa mehiläisille vaarallisia kemikaaleja pelloille, Niinistö maalaa.

Hänen mukaansa ympäristöministeriö tekee mielellään yhteistyötä ja käy vuoropuhelua ajassa elävän luonnonvaratalouden hallinnon kanssa.

– Sitä odotamme maa- ja metsätalousministeriöltä. Mutta muistamme joka päivä puolustaa suomalaisten yleistä etua – lastemme puhdasta ympäristöä ja arvokkaan luonnon Suomea. Jättäkäämme maamme paremmassa kunnossa lapsillemme, kuin sen olemme saaneet, Niinistö kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)