Verkkouutiset

Näillä Suomen uutissivustoilla myötäillään Venäjän johtoa – Yle tutki

Ylen Kioskin mukaan joillakin suomenkielisillä uutissivustoilla esitetään Venäjän johtoa myötäileviä näkemyksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen Kioski on tehnyt selvityksen Venäjän nettipropagandasta. Kioskin jutuissa selvitetään muun muassa Venäjän ylhäältä käsin johtamaa systemaattista trollausta, jota harjoitetaan runsaasti suomenkielisilläkin verkkosivustoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Kioskin mukaan trollaavaa kommentointia ja virheellisten tietojen levitystä esiintyy ainakin näillä suomalaisten käyttämillä sivustoilla: sosiaalisen median palvelut Facebook, Twitter, VKontakte ja Google+, videopalvelut YouTube ja LiveLeak kommenttipalstoineen, keskustelupalstat Suomi24, MuroBBS, Russian.fi, Reddit, Topix.com, Pprune ja Vauva.fi.

Kioski listaa verkossa toimivia suomenkielisiä sivustoja, joilla myötäillään Venäjän johdon näkemyksiä. Näitä ovat muun muassa uutissivustot Sputnik News, Verkkomedia, Finnbay, sott.net ja mvlehti.net.

Englannin- ja varsinkin venäjänkielisiä sivustoja on huomattavasti enemmän.

Selvityksessä otetaan kantaa myös Venäjän Suomen suurlähetystön toimintaan verkossa.

Venäjän lähetystön kerrotaan blokanneen twitter-tililtään Venäjää ja Ukrainaa kriittisesti kommentoineita suomalaisia toimittajia ja yksityishenkilöitä, levittäneen ukrainalaisten siviiliuhrien kuvia, uudelleentviitanneen Venäjä-mielisten ja länsivastaisten nettitrollien tekstejä sekä muunnelleen suomalaistviittaajien tekstejä.

Maaliskuussa lähetystö herätti pienimuotoisen kohun jaettuaan sosiaalisessa mediassa Venäjän äänen juttuun videosta, jossa luetellaan Venäjän miehityskausien saavutuksia. Verkkouutiset kertoi tapauksesta tässä jutussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)