Verkkouutiset

Vasemmistonuorten 31 kansanedustajaehdokkaalla haluja antaa Kreikan velat anteeksi

Vasemmistonuorten kansanedustajaehdokkaat vaativat Suomelta valmiutta neuvotella Kreikan lainojen anteeksiantamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Olisi häpeällistä, jos Suomi vastustaisi ainoana maana Kreikan ja sitä kautta koko Euroopan laman ratkaisemista. Jopa Saksan hallitus on antanut vuoden alussa merkkejä neuvotteluvalmiudesta, sanoo kaikkiaan 31 Vasemmistonuorten kansanedustajaehdokasta.

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) totesi Maailman talousfoorumissa Davosissa, että Suomi on valmis keskustelemaan vain laina-ajan pidennyksistä ja ehtojen helpottamisesta, mutta ei velkojen anteeksiantamisesta.

– Stubbin tiukka linja on muodostumassa esteeksi Kreikan, euroalueen ja myös Suomen taloustilanteen parantamiselle, sanovat Vasemmistonuorten kansanedustajaehdokkaat.

Heidän mukaansa kreikkalaiset ovat joutuneet vuosikausia kärsimään ensin korruptoituneista poliitikoista ja sitten Euroopan keskuspankin, Kansainvälisen valuuttarahaston ja Euroopan komission muodostaman troikan vaatimasta talouskuripolitiikasta.

Kansanedustajaehdokkaat pitävät täysin selvänä, ettei Kreikka selviä velastaan, joka on nykyisin lähes 180 prosenttia maan BKT:sta.

– Velkoja leikkaamalla Kreikalle annettaisiin mahdollisuus saada talouden rattaat pyörimään uudestaan, he katsovat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)