Verkkouutiset

”Microsoftin työntekijät eivät tarvitse voivottelua poliitikoilta”

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren mielestä Nokian irtisanomisia voi käyttää hyvänä esimerkkinä siitä, miten rakennemuutosta voidaan hallita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Eilinen uutinen on tervetullut muistutus siitä, kuinka kovaa ja ennen kaikkea nopeatempoista globaali business on. Kaikkein suurimmat ja menestyneimmätkin yritykset joutuvat jatkuvasti elämään ajassa ja tarkastelemaan strategioitaan, mikäli haluavat säilyttää asemansa jatkossakin. Erityisesti viestintäteknologian alalla muutosvauhti on huima”, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kirjoittaa blogissaan.

Microsoft ilmoitti torstaina irtisanovansa yhteensä 18 000 työntekijää. Heistä 12 500 on entisiä nokialaisia.

Microsoft aikoo myös lakkauttaa Nokian Oulun toiminnot. Kaiken kaikkiaan Suomesta katoaa yli 1000 työpaikkaa.

Vapaavuori sanoo ymmärtävänsä, että uutiset irtisanomisista on otettu vastaan surulla.

”Siitä ei ole kauaakaan, kun yhtiö sai Nokia-kauppansa toteutettua ja viestitti sitoutumistaan Suomeen.”

Vapaavuori toteaa kuitenkin, että alan kokonaissaldo on ollut Suomelle positiivinen ja muistuttaa, että suomalaisesta huippuosaamisesta on pidettävä kiinni.

”Olennaista on ymmärtää, että pienen Suomen kaltaisen maan kannalta on kaikissa oloissa ensiarvoisen tärkeää pitää huolta huippuluokan osaamisesta sekä riittävän houkuttelevasta liiketoimintaympäristöstä. Globaali kisa on haastavaa silloinkin, kun nämä perusasiat ovat kunnossa. Jos ne eivät ole kunnossa, ei mahdollisuuksia menestykseen edes tarjota”, Vapaavuori toteaa.

Vapaavuoren mukaan Oulun toimintojen lopettaminen on valitettavaa. Toisaalta Microsoftin päätös vahvistaa tuotekehitystään Suomessa kertoo, että suomalaisella osaamisella on edelleen merkittävä rooli yhtiön tulevaisuuden strategiassa.

”Microsoftin työntekijät eivät nyt tarvitse poliitikoilta voivottelua, mutta eivät myöskään katteettomia utopioita, vaan realistisen näkymän siitä, miten tästä mennään eteenpäin. Nokian irtisanomisia voi käyttää hyvänä esimerkkinä siitä, miten rakennemuutosta voidaan hallita. Yhteistyössä alueellisten toimijoiden ja valtion kanssa synnytettiin irtisanomisten yhteydessä satoja uusia startuppeja – eli uutta liiketoimintaa ja uusia työpaikkoja. Samantyyppisiä koordinoituja toimia tarvitaan nytkin”, Vapaavuori sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)