Vapaa-ajattelijat muuttaisi helatorstain lisätyöpäiväksi

Vapaa-ajattelijoiden mielestä helatorstain ja loppiaisen voisi muuttaa työpäiviksi.

  • LKS 20130923 - Helatorstai (Kristi himmelsfärdsdag) ympyröitynä ruotsinkielisessä kalenterissa, kuvattu Helsingissä 23. syyskuuta 2013. LEHTIKUVA / MILLA TAKALA

    Helatorstai ruotsinkielisessä kalenterissa.

    ()

Työmarkkinajärjestöjen kilpailukykysopimuksessa esitetään, että vuosityöaikaa pidennetään 24 tunnilla. Helatorstain ja loppiaisen muuttamisella työpäiviksi saavutettaisiin yli puolet lisätyötunneista.

– Aniharva haluaa kesäloman lyhentämistä mieluummin kuin luopuu helatorstain vapaasta, sanoo Vapaa-ajattelijain liiton pääsihteeri Esa Ylikoski.

– Samoin joustavasti sovittavista Pekkas-päivistä haluttaneen pitää kiinni. Helatorstain vapaaseen ei ole erityisiä perinnesyitäkään, lisää Ylikoski.

Yhteiskuntasopimuksen luonnoksen mukaan työajan pidennyksestä sovittaisiin alakohtaisesti. Tällöin joillakin aloilla juuri loppiainen ja helatorstai voisivat muuttua työpäiviksi. Sopimus ei suoraan kerro olisivatko nämä edelleen vapaapäiviä koululaisille.

Suomen työaikalaissa arkipyhät on sidottu kirkkolakiin. Vapaa-ajattelijat ovat aiemmin esittäneet tämän kytköksen purkamista kokonaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.