Verkkouutiset

Oletko ihmetellyt, miten maidosta tulee valkoista? ”Lehmän päästä kunnon painiotteella”

Maitotilallinen Raija Rissasen videosta tuli nettihitti. Se on kuitenkin syksyinen aprillipila.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perättömän nettihuhun mukaan lehmien maito värjättäisiin ennen kauppaa meijereissä valkoiseksi.

Huhuun kyllästynyt vehmersalmelaisen Ala-Korholan maatilan emäntä Raija Rissanen päätti kertoa videolla, miten todellisuudessa on. Hän esittelee maidon valkoistamisessa käytettävän laitteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kyse on vitsistä, tietysti.

– Aikuisten oikeasti lehmän maito on luonnostaan valkeata ja videon bolukset ovat kivennäistä, jota annetaan poikimisen jälkeen. Maitoa ei tarvitse värjätä meillä tilalla eikä meijerillä, videon saatteessa vakuutetaan varmuuden vuoksi.

Nettivideolla on jo yli 300 000 katsojaa. Siinä Rissanen esittelee boluksipatruunan, joka syötetään laitteella lehmälle.

– Poikimisen jälkeen isäntä ottaa kunnon painiotteen lehmän päästä. Minä työnnän tämän syvälle lehmän kurkkuun, jotta se menee perille, Raija Rissanen esittelee ”valkoistamista” pokerinaamalla.

Boluksin todellinen tarkoitus on kalkin, fosforin ja muiden kivennäisaineiden antaminen lehmille.

Facebook-seinällä kysytään, tuleeko kaurapeltoon päässeistä lehmistä kauramaitoa. Toinen huomautus koskee sitä, että suklaapatruunaa käyttämällä lehmä lypsäisi kaakaota. Entä miten vihreää ruohoa syövästä eläimestä voi muka tulla ulos valkoista?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)