Verkkouutiset

Venäläiset ja somalit kansalaisuuden saaneiden kärjessä

Maahanmuuttovirasto myönsi viime vuonna kansalaisuuden 9 292 henkilölle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Heistä kansalaisuuden sai hakemuksella 8 500 ja ilmoituksella 792. Kaikista kansalaisuushakemuksiin tehdyistä päätöksistä 83 prosenttia oli myönteisiä.

Eniten kansalaisuuksia myönnettiin hakemuksesta venäläisille (2 058), somalialaisille (789), irakilaisille (505) ja afganistanilaisille (467).

Hakemusmenettelyä kevyemmän ilmoitusmenettelyn perusteella kansalaisuuden voivat saada muun muassa entiset Suomen kansalaiset, suuren osan nuoruuttaan Suomessa asuneet 18–22-vuotiaat nuoret ja suomalaisen isän avioliiton ulkopuolella syntyneet lapset.

Entisten Suomen kansalaisten osalta ilmoituksella kansalaisuuksia myönnettiin takaisin eniten ruotsalaisille (200), australialaisille (42) ja yhdysvaltalaisille (34).

Suomen kansalaisuutta haki vuonna 2013 yhteensä 9 489 henkilöä. Hakemuksella kansalaisuutta hakeneiden määrä kasvoi edellisestä vuodesta 10 prosenttia. Sen sijaan kansalaisuusilmoituksen teki viime vuonna hieman harvempi kuin edellisenä vuonna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)