Verkkouutiset

Poliisi US:lle Forssan kahakasta: Hylätyt turvapaikkapäätökset kiristäneet välejä

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkaisen huomio Forssan kärjistyneestä tilanteesta pitää Hämeen poliisin mukaan paikkansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hämeen poliisin rikosylikomisario Matti Hirvonen vahvistaa Uudelle Suomelle, että viime viikkojen ajan Forssassa kantaväestön edustajien ja vastaanottokeskuksen asukkaiden välit ovat kiristyneet.

Asian otti esiin aiemmin tänään perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen. Hänen mukaansa tiistainen suomalaisten ja vastaanottokeskuksen asukkaiden välinen yhteenotto oli seurausta maanantaisesta tapauksesta, jossa kahden ulkomaalaistaustaisen henkilön epäillään pahoinpidelleen 15-vuotiaan pojan Prisman parkkipaikalla Forssassa. Ronkaisen mukaan tämä puolestaan on jatkumoa ”viikkoja jatkuneelle välien kiristymiselle”

– Tällainen tapahtuma on tutkinnassa. Ja [joukkotappelun] yksi tutkintalinja on se, onko tässä jonkunlainen kosto kyseessä, että ollaanko porukalla menty häiriköimään vastaanottokeskukseen. Se on mahdollinen, mutta se pitää selvittää, rikosylikomisario Matti Hirvonen kertoo.

Hirvosen mukaan alkuvuonna ja kesällä on ollut suhteellisen rauhallista ja ongelmat ovat pääsääntöisesti olleet vastaanottokeskuksen asukkaiden keskinäisiä kahinoita.

– Nyt sitten viimeisten viikkojen aikana on myöskin tällaista ilmiötä, että suomalaiset vastaan nämä vastaanottokeskuksen asukkaat. Muutamia juttuja on [tutkinnassa] poliisilaitoksen alueella. Nyt kun rupeaa tippumaan kielteisiä [turvapaikkapäätöksiä], niin se lisää jännitteitä siellä vastaanottokeskuksissa, mikä on inhimillistä toisaalta, ja ehkä se purkautuu sitten tämän tyyppisinä toimintoina, Hirvonen sanoo.

Poliisin mukaan vastaanottokeskuksen pihan yhteenotossa oli mukana useita kymmeniä henkilöitä. 4‒6 henkilöä sai lieviä vammoja. Osa osallisista oli varustautunut lyömäasein, kuten pesäpallomailoin ja rautaputkin.

Poliisi sanoo, että Forssan tapahtumiin liittyy paljon paikkansa pitämättömiä huhuja:

– Poliisin käsityksen mukaan sosiaalisessa mediassa liikkuneet väitteet [Forssan] vastaanottokeskuksen liepeillä tapahtuneesta ampumisesta tai löydetystä ampuma-aseesta ovat perättömiä huhuja. Myöskään huhut lehdenjakajan uhkailusta Saksankujan lähistössä eivät ole totta.

Kansanedustaja Ronkaisen mukaan sekä poliisi että tiedotusvälineet vaikenevat ongelmista. Hirvosen mukaan liian yksityiskohtainen tiedottaminen voi puolestaan ruokkia väkivaltaista käytöstä. Poliisin on vaikea tasapainoilla tiedottamispaineessa.

– Jos jotain kerrot, leimaat. Jos et kerro, salaat, hän sanoo.

Hirvonen korostaa, että poliisille on tärkeää pidättäytyä faktoissa ja toisaalta kumota huhuja, jotka osoittautuvat virheellisiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)