Verkkouutiset

Ukrainan presidentti tulee Suomeen vierailulle

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko tekee virallisen vierailun Suomeen ensi viikon tiistaina 24. tammikuuta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat vastaan Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon ja hänen puolisonsa Maryna Poroshenkon vastaan Presidentinlinnassa tiistaina 24. tammikuuta.

Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan, että presidentit keskustelevat muun muassa Suomen ja Ukrainan suhteista, Ukrainan konfliktista ja Minskin sopimuksen toimeenpanosta. Lisäksi presidentit vaihtavat näkemyksiä EU:n ja Ukrainan suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä aiheista, kuten Itämeren turvallisuudesta ja arktisista asioista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Poroshenko tapaa vierailunsa aikana myös eduskunnan puhemies Maria Lohelan ja pääministeri Juha Sipilän.

Ukrainan hallituksen jäsenistä virallisella vierailulla ovat mukana varapääministeri, aluekehitys-, rakennus- ja kuntapalveluministeri Hennadii Zubko ja ulkoministeri Pavlo Klimkin.

Myös ulkoministeri Timo Soini (ps.) ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) osallistuvat vierailulle. Mykkänen ja Zubko allekirjoittavat Suomen ja Ukrainan välisen yhteisymmärryspöytäkirjan energia-alan yhteistyöstä.

Edellisen kerran Niinistö ja Poroshenko tapasivat Varsovassa Naton huippukokouksessa viime heinäkuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)