Verkkouutiset

Tutkija ehdottaa järkevämpää työnjakoa lääkäreille ja fysioterapeuteille

Lääkäreiden ja fysioterapeuttien osaamista voitaisiin tuoreen tutkimuksen mukaan hyödyntää paremmin järkevällä työnjaolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveyshallintotieteen professori Jari Vuoren mukaan työnjaon tuottavuus, vaikuttavuus ja työn mielekkyys ovat kustannuspaineissa toimivan sosiaali- ja terveydenhuollon johtamisen ydinkysymyksiä tulevaisuudessa.

– Tutkimuksemme mukaan työn mielekkyys lisääntyy, kun eri ammattiryhmien osaaminen tulisi nykyistä paremmin hyödynnetyksi järkevällä työnjaolla, Vuori kertoo Työsuojelurahaston tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Asiakkaiden ohjautuminen ensin fysioterapeuteille vähentäisi hukkakäyntejä lääkäreille. Vuoren mukaan työn tuottavuutta ja vaikuttavuutta lisää, kun molempien ammattikuntien osaamista käytetään oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja oikeille asiakkaille.

– Suomessa ajatellaan, että korkeammin koulutettu tietää aina paremmin, eli tässä tapauksessa lääkäri tietäisi aina paremmin kuin fysioterapeutti. Kuitenkin tutkimuksemme lääkäreiden mukaan fysioterapeuteilla on usein enemmän osaamista erityisesti alaselkäpulmissa, hän huomauttaa.

Vuori johti tutkimusta, jossa selvitettiin lääkäreiden ja fysioterapeuttien työnjaon kysymyksiä alaselkäongelmien hoidossa sekä työn mielekkyyttä ja tuottavuutta.

Työsuojelurahasto rahoittamaa hanketta olivat toteuttamassa Itä-Suomen yliopiston PubPri-tutkimusryhmä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ja Kirkkonummen sosiaali- ja terveystoimi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)