Verkkouutiset

TS: Yli 300 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta ei ole pystytty poistamaan maasta

Suomessa majailee yli 300 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta, joita poliisi ei ole kyennyt poistamaan maasta, kertoo Turun Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Revon mukaan lisäksi runsaan 170 ihmisen osalta turvapaikkaa hakeneen vastaanottopalvelut ovat lakanneet.

Maasta poistaminen tulee kyseeseen sen jälkeen, jos turvapaikkaa hakenut on saanut lainvoimaisen kielteisen päätöksen. Karkotuksesta vastaavat poliisi tai rajavartiolaitos.

Viranomaiset ovat viime aikoina alkaneet herätä siihen, että kaikki käännytyspäätöksen saaneet eivät välttämättä poistu maasta, vaan jäävät Suomeen laittomasti.

Käännytyspäätökset ovat tulleet ajankohtaisiksi, kun Maahanmuuttoviraston ennätysvuoden 2015 tehdyistä turvapaikkapäätöksistä alkaa tulla ratkaisuja oikeusasteista. Esko Revon mukaan hallinto-oikeudessa jonossa on tuhansia valituksia päätöksistä.

Maahanmuuttoviraston oikeus- ja maatietoyksikön johtajan Hanna Helingon mukaan moni on valitusvaiheessa sanonut kuuluvansa seksuaalivähemmistöön, jota turvapaikkaa hakiessa ei ole tuotu esille. Lisäksi turvapaikkapäätöstä odottaessaan jotkut ovat kääntyneet kristityiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)