Verkkouutiset

Kari Tolvanen Ylelle: Tästä syystä KRP ja Helsingin poliisi näkivät uudenvuoden tapahtumat eri tavalla

Eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen (kok.) selittää Helsingin poliisin ja keskusrikospoliisin erilaisia näkemyksiä uudenvuodenyön tapahtumista tilannekuvien eroilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Tässä on se ero, että Helsingin poliisilla on kokonaiskuva useista eri tietolähteistä. Heillä on pitkältä ajalta useita juttuja, joiden perusteella he tekivät tämän uhka-arvion ja toimenpiteet, mitkä olivat loistavia”, Kari Tolvanen toteaa Ylelle.

Hänen mukaansa keskusrikospoliisilla oli tutkittavana vain yksi juttu.

”Heillä ei ollut laajaa kokonaisnäkemystä ja tutkinnanjohtaja tiedotti vain yhdestä ainoasta jutusta. Tästä se ristiriita johtuu”, Tolvanen arvioi.

Helsingin poliisin mukaan Saksan Kölnin tapahtumien kaltaista häirintää uhkasi tapahtua myös Helsingissä, jossa Rautatieasemalle oli kokoontunut tuhat turvapaikanhakijaa.

– Meillä oli sellaista tietoa, että Helsinkiin on tulossa uudenvuoden juhlijoita, jotka aiheuttaisivat erilaisia häiriöitä, apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki sanoi Ylelle.

Keskusrikospoliisin ylikomisario Thomas Elfgren totesi taas torstaina iltapäivällä Ylelle, että ”esitutkinnassa ei ole käynyt ilmi mitään sellaista, joka antaisi aiheen uskoa nyt näin jälkikäteen, että Suomessa olisi suunniteltu samanlaista laajamittaista tapahtumaa kuin Kölnissä”.

”Kaikki eivät hyväksy suomalaisia periaatteita”

Kari Tolvanen seuraa pääkaupunkiseudun turvallisuutta tarkkaan. Hänen mukaansa asukkailla ei ole syytä huoleen. Hänen mukaansa realistinen varovaisuus pitää aina olla.

Tolvanen toteaa, etteivät kaikki ulkomaalaistaustaiset ihmiset eivät hyväksy suomalaisia periaatteita, kuten naisen seksuaalista koskemattomuutta, eikä tällaisten ihmisten tarvitse Suomeen jäädä.

”Totta kai, jos meille tulee 30 000 turvapaikanhakijaa, suurin osa nuoria miehiä, eivät he pysy missään vastanottokeskuksissa, metsissä, vaan he hakeutuvat ilman muuta tällaiseen paikkaan kuten rautatieasema, asematunneli, jossa he kohtaavat toisia turvapaikanhakijoita mutta myös muita suomalaisia”, Tolvanen sanoo.

”Ikävä kyllä siellä on joukossa ihmisiä, jotka eivät pelkästään hyvästä tahdosta sinne tule, vaan joilla on pahat mielessä”, hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)