Verkkouutiset

Näin saatiin tilastokikkailulla näyttämään, että äärioikeisto tappaa islamisteja enemmän

Kansanedustaja Wille Rydman avasi terroriteoista kertovaa tutkimusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomat otsikoi keskiviikkona juttunsa Tutkimus: Äärioikeiston ”yksinäiset sudet” ovat tappaneet yksittäisiä islamisteja enemmän. Jutussa kerrottiin raportista, jonka mukaan ”äärioikeiston uhka näkyy kuitenkin julkisuudessa vähemmän kuin islamistiterrorismi”.

Kansanedustaja Wille Rydman (kok.) ihmettelee raporttia ja uutisointia Facebookissa.

– Aika vekkulia tilastokikkailua. Tässä ”tutkimuksessa” rajattiin ORGANISOITU islamistinen terrori – joka nyky-Euroopassa on taustalla liki kaikissa kuolemiin johtaneissa iskuissa – kokonaan kysymyksenasettelun ulkopuolelle. Aineistoksi valittiin vain YKSIN toimineet hullut, Wille Rydman kirjoittaa.

Lisäksi ajanjakso hänen mukaansa rajattiin siten, että saatiin mukaan Anders Behring Breivikin hirmuteko, mutta toisaalta voitiin sulkea pois vuonna 2015 kiihtynyt islamistinen terrori.

– Näin saatiin aikaan otsikko, jossa äärioikeisto tappaa islamisteja enemmän.

Rydmanin mukaan todellisuudessa tämän ”tappavan äärioikeiston” 15 vuoden kuolonuhreista 82 prosenttia selittyy Breivikillä.

– Organisoitua islamistista terroria ei edes otettu tutkimukseen mukaan. Hesari kuitenkin alleviivaa, että kyse on ”arvostetusta tutkimuslaitoksesta” ja valittaa, että äärioikeiston uhka näkyy julkisuudessa islamistiterroria vähemmän, hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)