Verkkouutiset

Presidentti Sauli Niinistö on ylivoimaisesti luotetuin talouspäättäjä

Ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen on vuoden nousija Taloustaito-lehden kyselyssä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö äänestettiin luotetuimmaksi talouspäättäjäksi Taloustaito-lehden vuosittaisessa lukijakyselyssä. Niinistö sai puolet eli 49,38 prosenttia annetuista äänistä.

Niinistö oli myös viime vuonna kyselyn ykkönen. Silloin hän sai hieman pienemmän osuuden, 44,5 prosenttia äänistä.

Toiseksi luotetuimpana talouspäättäjänä pidetään Suomen Pankin pääjohtajaa Erkki Liikasta, joka sai 22,04 prosenttia äänistä. Kolmantena tulee elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) (17,48 %) ja neljäntenä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) (16,68 %).

Liikanen petrasi yhden sijan viime vuodesta, Sipilä puolestaan tippui toiselta sijalta neljänneksi. Rehn nousi viime vuoden yhdeksänneltä sijalta kolmanneksi.

Viidentenä listalla on valtiovarainministeriön kansliapäällikkö, valtiosihteeri Martti Hetemäki (15,87 %), kuten viimekin vuonna.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on sijalla seitsemän (10,88 %). Viime vuonna Orpo oli sijalla 25.

Kovin nousija listalla on ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen (kok.), joka sai 7,44 prosenttia äänistä. Hän ei ole ollut aiemmin mukana äänestyksessä.

Kyselyn ehdokkaat valittiin muodollisen päättäjäasemansa perustella. Vaihtoehtoina oli 73 julkisista talousasioista päättävää poliitikkoa ja johtavaa virkamiestä, eläke- ja työmarkkinajohtajaa.

Taloustaito-lehden lukijoilta kysyttiin: ”Kenen talouspäättäjän mielipiteet ovat niin viisaita, että uskaltaisit – kuvaannollisesti – antaa vaikka omat rahasi hänen hoivaansa?”

Kyselyyn vastasi loka-marraskuussa 5 840 henkilöä. Vastauksia ei ole painotettu edustamaan koko kansan mielipiteitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)