Verkkouutiset

ESS: Suomalainen kunta ottaa käyttöön rinnakkaisvaluutan euroille

Päijäthämäläinen Sysmän kunta aikoo ottaa käyttöön oman rahansa, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sysmän kunta aikoo laskea liikkeelle kuponkieuroja, jotka kelpaavat maksuvälineiksi kokeiluun osallistuvissa paikallisissa yrityksissä.

Kunta toimii eräänlaisena keskuspankkina ja laskee liikkeelle kuponkieurot, joiden arvon se takaa. Kupunkieuroja vastaava euromääräinen arvo sijoitetaan rahan katteeksi.

Sysmän tavoitteena on houkutella sysmäläiset ja kunnan lukuisat kesäasukkaat käyttämään Sysmän palveluita. Oma raha toimii myös Sysmän symbolina. Pienvaluutoilla on perinteisesti ollut myös keräilyarvoa.

Päijät-Hämeen maakuntahallitus on myöntänyt Sysmän rahakokeilulle vajaan 39 000 euron avustuksen. Sysmän kunta itse sijoittaa hankkeeseen runsaat 17 000 euroa.

Paikallisvaluutat eivät ole uusi idea. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa Bristolin kaupungissa on vuodesta 2012 lähtien ollut käytössä oma Bristolin punta rinnakkaisvaluuttana Englannin punnalle. Suomessa vastaavanlainen paikallisvaluutta on ollut käytössä Keski-Pohjanmaan Toholammilla.

Eräänlaisia rinnakkaisvaluuttoja ovat myös kryptovaluutat kuten Bitcoin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)