Verkkouutiset

Liki puolet suomalaisista haluaa EU:lle oman armeijan

Valtaosa EU-kansalaisista haluaisi unionille omat asevoimat. Suomi kuuluu harvoihin maihin, joissa yhteisarmeijan kannatus on vastustusta pienempää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan unionin omien asevoimien luomista kannattaa 55 prosenttia EU-kansalaisista. Maakohtaiset kannatuserot ovat kuitenkin verrattain suuria. Asia ilmenee huhtikuussa toimitetusta Eurobarometri-kyselystä.

Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevassa kyselyssä käsiteltiin myös mahdollista EU-armeijaa.

Suomi on kyselyn perusteella yksi kolmesta EU-maasta, jossa yhteisen armeijan kannatus on pienempää kuin sen vastustus. Yhteistä armeijaa vastustavia oli sitä kannattavia enemmän Suomen lisäksi vain Ruotsissa ja Britanniassa.

Suomessa EU-armeijaa kannatti kuitenkin liki puolet eli 45 prosenttia vastaajista. Vastustajia oli 56 prosenttia. Vain kaksi prosenttia ei osannut sanoa kantaansa. Ruotsissa vastustus oli vielä suurempaa. Siellä EU:n armeijaa kannattaa 40 prosenttia ja vastustaa 58 prosenttia kansasta. Britanniassa kannattajia on 39 prosenttia ja vastustajia 55 prosenttia.

Kovinta EU-armeijan kannatus on Hollannissa (74 prosenttia), Belgiassa (74 prosenttia), Liettuassa (71 prosenttia), Bulgariassa (70 prosenttia), Luxemburgissa (68 prosenttia), Romaniassa (65 prosenttia) ja Ranskassa (65 prosenttia).

Koko EU:n väestöstä 55 prosenttia kannattaa ja 39 prosenttia vastustaa EU-armeijan luomista.

EU:n yhteisten asevoimien kannatus on kasvanut peräti 20 maassa ja pienentynyt vain kuudessa maassa verrattuna vuonna 2015 tehtyyn kyselyyn. EU:n armeijaa vastustavien osuus on kasvanut kymmenessä ja vähentynyt 17 maassa.

Koko tutkimuksen voi ladata tämän linkin takaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)