Verkkouutiset

Alexander Stubb naisten ahdistelusta: Häirintään, alistamiseen ja pelotteluun on puututtava

Alexander Stubb painottaa, että koskemattomuus ei ole mielipidekysymys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb kertoo seuranneensa viime aikoina huolestuneena julkista keskustelua, jossa naisiin kohdistuva uhkailu ja häirintä ovat edelleen läsnä 2010-luvun Suomessa.

– Ihmisoikeudet, sananvapaus, tasa-arvo ja koskemattomuus ovat jokaiselle ihmiselle kuuluvia jakamattomia oikeuksia. Näiden oikeuksien loukkaaminen on yksiselitteisesti väärin ja tuomittavaa. Vihalle ja vihapuheelle ei pidä antaa sijaa yhteiskunnassamme – se on meidän kaikkien vastuulla, Stubb toteaa Facebook-päivityksessään.

Alexander Stubb korostaa, että häirintään, alistamiseen ja pelotteluun on puututtava.

– Jokainen voi tehdä tekoja tasa-arvon ja turvallisuuden eteen – järjestyksenpito on kuitenkin yksinomaan viranomaisten vastuulla, Stubb toteaa viitaten äärioikeistolaisten miesryhmien katupartioihin, joista viime aikoina on uutisoitu.

– Kenenkään ihmisoikeuksia puolustavan ei pidä joutua tuntemaan turvattomuutta tai pelkoa. Viha ei ole ratkaisu, eikä koskemattomuus mielipidekysymys, Stubb painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)