Alexander Stubb naisten ahdistelusta: Häirintään, alistamiseen ja pelotteluun on puututtava

Alexander Stubb painottaa, että koskemattomuus ei ole mielipidekysymys.

  • LKS 20151205 Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb Kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä 5. joulukuuta 2015. STR / LEHTIKUVA Roni Rekomaa

    Alexander Stubb.

    ()

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb kertoo seuranneensa viime aikoina huolestuneena julkista keskustelua, jossa naisiin kohdistuva uhkailu ja häirintä ovat edelleen läsnä 2010-luvun Suomessa.

– Ihmisoikeudet, sananvapaus, tasa-arvo ja koskemattomuus ovat jokaiselle ihmiselle kuuluvia jakamattomia oikeuksia. Näiden oikeuksien loukkaaminen on yksiselitteisesti väärin ja tuomittavaa. Vihalle ja vihapuheelle ei pidä antaa sijaa yhteiskunnassamme - se on meidän kaikkien vastuulla, Stubb toteaa Facebook-päivityksessään.

Alexander Stubb korostaa, että häirintään, alistamiseen ja pelotteluun on puututtava.

– Jokainen voi tehdä tekoja tasa-arvon ja turvallisuuden eteen - järjestyksenpito on kuitenkin yksinomaan viranomaisten vastuulla, Stubb toteaa viitaten äärioikeistolaisten miesryhmien katupartioihin, joista viime aikoina on uutisoitu.

– Kenenkään ihmisoikeuksia puolustavan ei pidä joutua tuntemaan turvattomuutta tai pelkoa. Viha ei ole ratkaisu, eikä koskemattomuus mielipidekysymys, Stubb painottaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.