Verkkouutiset

”Annan kotini turvapaikanhakijoille, toivottavasti tästä tulee kansanliike”

Pääministeri antaa vähällä käytöllä olevan kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaa oman Kempeleen-kotinsa vuodenvaihteessa turvapaikanhakijoille. Sipilän perhe asuu Sipoossa.

Sipilä kertoi Ylen Ykkösaamussa haluavansa rohkaista suomalaisia avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille.

– Emme nyt tarvitse sitä. Moni muu on tehnyt samanlaisen päätöksen.

– Toivottavasti tästä tulee jonkinlainen kansanliike, joka vapaaehtoisesti kantaa taakan turvapaikanhakijoiden sijoituksissa, hän sanoi.

Sipilä kertoi seuranneensa keskustelua Euroopan unionissa turvapaikanhakijoiden taakanjaosta huolestuneena. Hän vetoaa myös seurakuntiin ja vapaaehtoisjärjestöihin, jotta turvapaikanhakijoille löytyy uusia sijoituspaikkoja.

– Vetoan, että nyt tarvitaan välittämistä.

Myös arkkipiispa Kari Mäkinen toivoo seurakuntien osallistuvan nykyistä enemmän turvapaikanhakijoiden sijoittamiseen. Mäkinen pitää joidenkin poliitikkojen esittämiä ajatuksia tulijoiden valikoinnista uskonnon perusteella käsittämättömänä.

– Hädässä olevan uskontoa tai kansallisuutta ei kysytä. Jokainen ihminen on yhtä arvokas ja merkityksellinen ja tarvitsee samalla tavalla turvaa, arkkipiispa sanoo Ylelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)