Verkkouutiset

Maailman media uutisoi Suomen jättimäisestä liikennesakosta: ”sota rikkautta vastaan”

Liikemies Reima Kuislan 54 024 euron ylinopeussakko on uutisoitu ympäri maailmaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Washington Timesin otsikossa 60 000 dollarin ylinopeussakko yhdistetään Suomen ”sotaan rikkaita vastaan”. Sakot saaneen Reima Kuislan kerrotaan saavan suomalaisilta vain vähän ymmärrystä. ”Jos noudatat sääntöjä, ei tarvitse maksaa sakkoja”, hänelle todetaan kerrotun Facebookissa.

BBC nimittää sakkoa tässä jutussaan ”mahtavaksi”. ”Suomi on mahdoton paikka elää tietyn kaltaisille ihmisille joilla on korkeat tulot ja varallisuutta”, Kuislan kerrotaan todenneen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Daily Mail kertoo tässä jutussaan, että Kuisla ajoi 64 mailia tunnissa viidenkympin alueella. Hän ajoi 103 km/h 80 km/h alueella.

The Australian toteaa, että ”ylinopeus saattaa olla hyvin kallis virhe Suomessa, kuten liikemies oppi”. Monen muun lehden tavoin The Australian kertoo Suomen sakkoennätyksestä, joka on Nokian Anssi Vanjoen 160 000 dollaria vuonna 2001.

The Guardian esittelee ”progressiivista matematiikkaa” sakkosumman takana.

South China Morning Post kertoo sakkosumman olevan 462 000 sikäläistä dollaria. ”Voi tuntua kiskurimaiselta, mutta se on Suomen perinnettä ’progressiivisesta rankaisusta’ joka ulottuu yhdeksän vuosikymmenen taakse”, lehti kirjoittaa.

Mic-julkaisun kommentteja sakosta ovat ”ouch”, ”niin sen pitää ollakin” ja ”se on itse asiassa vain tapa varmistaa, että tosi rikkaat elävät ja toimivat samojen sääntöjen mukaan kuin muu lauma”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)