Verkkouutiset

Sofi Oksanen juhlarahan suunnittelijasta ja historiasta: En kykene ymmärtämään, miten hän tekee työtään

Kirjailijan mukaan historiaa käsiteltäessä on tehtävä taustatyötä ja oltava kuvanlukutaitoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähihistorian kipupisteista kirjoittava kirjailija Sofi Oksanen ihmettelee kohua Suomen juhlarahaksi tulossa olleesta, mutta nopeasti peruutetusta ”teloituskolikosta”.

Sofi Oksanen on laittanut virallisten kirjailijasivujensa päivitykseen Facebookissa tämän Ylen jutun linkin. Siinä juhlarahasuunnittelija Ilkka Suppanen toteaa, että ”en ollut tietoinen siitä, kumpi kuvassa ampuu. Nyt olen kuullut, että he olivat valkoisia”. Oksanen huomauttaa perään, että Suppanen saa varmaan palkkaakin työstään, ja ihmettelee asiaa kirosanalyhenteellä.

– En kerta kaikkiaan kykene ymmärtämään, miten Suppanen oikein tekee työtään – kun käsitellään historiaa, taustatyötä on tehtävä, kuvanlukutaito selviö, Sofi Oksanen kirjoittaa.

– Historian kipupisteitä voi ja pitää käsitellä ja sen voi tehdä niin monella tavalla. Ammattitaiteilijan mielikuvitus ei voi olla niin rajoitettu, että muita vaihtoehtoja ei tullut mieleen, hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)