Verkkouutiset

”Hänen puheessaan ei näy sanaa Venäjä, on tämä aika vakava tilanne”

Kokoomuksen ja keskustan ulkopoliittinen kiistely näkyi myös eduskunnan debatissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila ihmetteli eduskunnan budjettikeskustelussa keskiviikkona Venäjän mainitsematta jättämistä.

– Olisin pari sanaa vain sanonut siitä, että ollaan aika erikoisessa tilanteessa, että pääministeri kovasti kuuluttaa Nato-linjausta ja hänen puheessaan ei näy sanaa Venäjä, niin on tämä aika vakava tilanne tällä hetkellä, valitettavasti, Sirkka-Liisa Anttila totesi.

Hämmästynyt kokoomuksen Ben Zyskowicz huusi väliin ironisesti ”voi voi, majesteettirikos”.

Anttila ei päässyt jatkamaan, sillä istunnosta huudettiin valiokunnan kokouksen alkavan.

Vastauspuheenvuorossa Kimmo Sasi (kok.) totesi kokoomuksen olevan ulkopolitiikan etujoukossa. Hänen mukaansa ”jo 1948 kokoomuksen entinen puheenjohtaja Juho Kusti Paasikivi saatiin solmimaan YYA-sopimus ja nyt pääministeri (Alexander) Stubb näkee, mihin suuntaan näissä tilanteissa pitäisi mennä”.

Sasin mukaan Ukrainan tilanne on erittäin haastava ja uhkaava.

Värikkäämpääkin kieltä

Keskustan Seppo Kääriäisen mukaan ulkopuolinen tarkkailija tulisi viime päivinä käytyä keskustelua tarkkailemalla sellaiseen tulokseen, että konsensusajattelu ulkopolitiikassa on rakoilemassa.

– Tai ainakin kysyisi sitä, onko rakoilemassa, ja hän kysyisi, mitä erilaiset vyöhykkeet nyt oikein tarkoittavat Suomen ulkopolitiikassa eksaktisti otettuna, Kääriäinen jatkoi.

Seppo Kääriäinen kysyi ulkoministeri Erkki Tuomiojalta (sd.), näkeekö tämä merkkejä ulkopoliittisen konsensuksen rakoilemisesta.

Tuomioja vastasi, ettei hallituksen kannalta ole mitään syytä käydä tai käynnistä uusien jakolinjojen keskustelua. Hänen mukaansa parlamentaarisessa työryhmässä on päinvastoin ollut hyvin laaja yhteisymmärrys.

– Se ei kuitenkaan sulje pois sitä, että poliittisessa keskustelussa, totta kai, voidaan sitten käyttää värikkäämpääkin kieltä ja myös haastaa puolueiden keskeisessä väittelyssä, mutta hallituksen kannalta me emme ole tätä rohkaisemassa, Erkki Tuomioja sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)