Verkkouutiset

US: Timo Soini iloitsee ryhmärahojen kirjauksesta – ”rappio historian roskatynnyriin”

Hallitusohjelman erikoinen yksityiskohta puoluetuesta on perussuomalaisten käsialaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusi Suomi on kiinnittänyt huomiota hallitusohjelman liitteestä löytyvään kirjaukseen. Siinä todetaan, että hallitus kumoaa puoluelain pykälän, joka on taannut, että eduskuntaryhmän hajotessa puolueen saama puoluetuki jaetaan uudelleen.

Taustalla on perussuomalaisten edeltäjän SMP:n hajoaminen 1972. Tuolloin 12 puolueen 18 kansanedustajasta siirtyi SKYP:iin. Asiaa auttoi tehty lainmuutos, jonka myötä siirtyvät kansanedustajat saattavat saada puoluetukea, jos heitä on yli puolet eduskuntaryhmän kansanedustajista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tapauksesta jäi suomen kieleen sanonta seteliselkärankaiset. Sitä käytti SMP:n Veikko Vennamo SKYP:iin lähteneistä puoluetovereistaan.

Jos tulevaisuudessa jokin eduskuntaryhmä hajoaisi, pitäisi alkuperäinen ryhmä siis myös lähteneiden mukaisesti valtiolta tulevat tukirahat.

Perussuomalaisten Timo Soini sanoo US:lle olevansa itse kirjauksen takana ja iloitsevansa siitä suuresti. Soinin mukaan asia on hiertänyt pitkään SMP:n veteraanien keskuudessa.

– Jos eduskuntaryhmästä loikataan, rahat saa viedä mukanaan, Timo Soini tiivistää voimassa olevan säädöksen.

– Tämä on suuren historiallisen vääryyden ja rappion saattaminen historian roskatynnyriin, Soini kommentoi kirjattua muutosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)