Verkkouutiset

Turvallisuusselvitysten teko keskittyy suojelupoliisille

Ainoastaan suojelupoliisi voisi hallituksen esityksen mukaan jatkossa tehdä henkilöstön turvallisuusselvityksiä sisäministeriön hallinnonalalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus antoi turvallisuusselvitysten keskittämistä koskevan esityksen eduskunnalle torstaina. Virkamiehestä, työntekijästä tai työnhakijasta tehdään turvallisuusselvitys, kun hänen työtehtävänsä edellyttää luotettavuuden varmistamista taustatietoja selvittämällä.

Tällä hetkellä lainsäädäntö antaa myös poliisilaitoksille mahdollisuuden tehdä turvallisuusselvityksiä, mutta käytännössä tästä toimintatavasta on jo luovuttu.

Sisäministeriön mukaan kaikkien turvallisuusselvitysten keskittäminen supolle parantaa niiden laatua, yhdenmukaistaa menettelytapoja ja helpottaa turvallisuusselvitysten tekijöiden ohjeistusta ja koulutusta.

Keskittäminen varmistaa ministeriön mukaan paitsi selvityksiä tilaavien yritysten, myös turvallisuusselvityksen kohteena olevien henkilöiden yhdenvertaisen kohtelun.

Samalla turvallisuusselvityksestä tulisi maksullinen kaikille sen tilaajille. Tällä hetkellä sisäasianhallinnon viranomaiset saavat henkilöstönsä turvallisuusselvitykset maksutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)