Verkkouutiset

Juha Sipilä ja Petteri Orpo tyytyväisiä Emmanuel Macronin voittoon Ranskassa

Ulkoministeri Timo Soini piti mielenkiintoisena sitä, ettei Emmanuel Macronilla ole yhtään edustajaa parlamentissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi olevansa tyytyväinen siihen, että uudistusmielinen ja Eurooppa-myönteinen Emmanuel Macron voitti Ranskan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen.

En Marche! -liikettä edustava entinen sosialistipuolueen jäsen Macron sai 23,9 prosenttia ensimmäisen kierroksen äänistä ja kansallismielisen Kansallinen rintama -puolueen Marine Le Pen 21,4 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sipilän mukaan asetelma toisella kierroksella on varsin selvä. Toinen kierros käydään 7. toukokuuta.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sanoi pitävänsä kiinni siitä, ettei hän kommentoi toisten maiden vaalituloksia. Soini piti mielenkiintoisena sitä, että Macronilla ei ole yhtään edustajaa Ranskan parlamentissa ja Le Penin puolueella Kansallisella rintamalla on kaksi. Ranskan parlamenttivaalit käydään kesäkuussa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi olevansa erittäin tyytyväinen ensimmäisen kierroksen tuloksiin ja siihen, että Macron oli kärjessä.

– Toivottavasti ranskalaiset tekevät hyviä ratkaisuja, sillä samalla he äänestävät aika paljon Euroopan tulevaisuudesta, Orpo totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)