Verkkouutiset

HS: Pääministeri haluaa parempaa keskustelukulttuuria maahanmuutosta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toivoo suomalaisilta parempaa keskustelukulttuuria maahanmuutosta, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Pitää olla sydän lämmin niille, jotka pakenevat henkilökohtaista vainoa ja sotia. Samaan aikaa pitää olla myös pääkylmänä siitä, että mukana on myös niitä, joilla eivät ole puhtaat jauhot pussissa. Tämän kanssa pitää tasapainoilla, Juha Sipilä sanoo.

Hän kuitenkin toteaa, että hallitsematon pakolaiskriisi pitää saada kuriin ja Euroopan rajat pitämään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tampereella keskustan puoluetapahtumassa lauantaina puhunut Sipilä sanoi, että Suomi on jo ilmoittanut EU:lle ja YK:lle korotetusta pakolaiskiintiöstä Turkin pakolaisleireiltä. Sipilän mukaan Suomi ottaa tämän vuoden pakolaiskiintiöstään Turkista 600 syyrialaista.

Sipilä toivoo, että Syyriassa saadaan mahdollisimman nopeasti rauhanprosessi aikaan, mutta pitää toivetta vielä epärealistisena. Hallitsematon tilanne on Sipilän mukaan saatava kuriin ja Euroopan sekä Schengenin ulkorajat pitämään.

– Ja esimerkiksi Turkin kanssa nyt juuri keskustellaan, että siellä olisi YK:n pakolaisjärjestön kontrollissa oleva systeemi, josta ottaisimme Suomeenkin korotetulla kiintiöllä ihmisiä.

Sipilä ilmaisi myötätuntonsa todellisten pakolaisten hädälle.

– Kun siellä Lontoossa puhuin muun muassa Jordanian kuninkaan ja Turkin pääministerin kanssa, niin huomasin kyllä, että meillä Suomessa asiat ovat vielä hyvin ja tilanteet ovat hallittavissa.

Sipilän määritelmä oli, että meidän täytyy pitää sydän lämpimänä todellisille hädänalaisille mutta samalla pää kylmänä sen suhteen, että mukana voi olla myös niitä, joilla ei ole puhtaat jauhot pussissa.

Pääministerin mukaan pakolaisongelmaan pitää hakea ratkaisua myös EU:n tasolla nykyisten käytäntöjen pohjalta.

Sisäministeriöstä kerrottiin HS:lle, että hallitus ei ole tehnyt vielä mitään uusia päätöksiä pakolaiskiintiön nostosta. Myöskään valmistelua ei ole aloitettu.

Voimassa oleva päätös, että Suomi ottaa tänä vuonna 750 pakolaisia ja kahtena viime vuonna kiintiö on ollut 1 050.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)