Verkkouutiset

”Nyt on muodostumassa länsimaiden ja Venäjän rintama Isisiä vastaan”

Tilanteen rauhoittuminen Syyriassa ja Irakissa helpottaisi kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Arto Satosen mielestä myös Eurooppaan tulevaa turvapaikanhakijoiden tulvaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Olosuhteet Syyriassa ja Irakissa on kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Arto Satosen mukaan saatava sellaisiksi, että ihmiset voivat elää normaalia elämää omassa kotimaassaan tai ainakin lähialueilla.

– Nyt on muodostumassa länsimaiden ja Venäjän yhteinen rintama ISISiä vastaan, joka pyrkii ratkaisemaan Syyrian tilanteen. Tilanteen rauhoittuminen Syyriassa ja Irakissa helpottaisi myös Eurooppaan tulevaa turvapaikanhakijoiden tulvaa, hän arvioi viikkoviestissään.

Satonen muistuttaa, että valtaosa turvapaikanhakijoista on nimenomaan täällä ISIS:en ja muiden ääriryhmien toiminnan seurauksena.

Ranska on pyytänyt muilta EU-mailta apua sodassa ISISiä vastaan. Pyyntö on ensimmäinen laatuaan EU:ssa, ja Satosen mielestä se voi olla siten merkittävä askel eurooppalaisen puolustusyhteistyön tiivistämisessä.

– Suomen osalta ei vielä tiedetä mitä avunanto konkreettisesti tarkoittaa. Jo tällä hetkellä suomalaiset siviilikriisinhallinnan toimijat kouluttavat kriisimaissa toimivia poliiseja, joka osaltaan on merkittävää rauhaa edistävää työtä, Satonen toteaa.

Hän huomauttaa, että länsimaissa on totuttu elämään demokraattisessa ja avoimessa yhteiskunnassa.

– Me emme halua, eikä meidän pidä muuttaa omaa elintapaamme terrorismin uhan alla. Se olisi luovuttamista. On kuitenkin välttämätöntä, että panostamme lisää sisäiseen turvallisuuteen. Se merkitsee poliisille sekä lisää resursseja että toimintavaltuuksia. Kun järjestäytynyt yhteiskunta aikoinaan syntyi yövartijavaltiona, niin sananmukaisesti valtion ensisijaisena tehtävänä oli turvata kansalaistensa turvallisuus. Nyt olemme jälleen siinä, että sisäisen turvallisuuden takaaminen on valtion tärkein tehtävä, Satonen painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)