Verkkouutiset

Petri Sarvamaa IS:lle: Kohtalokasta jos Yle antaisi pääministerin vaikuttaa uutisointiin

Mepin mukaan poliitikko jää aina toiseksi, jos lähtee kisaamaan median kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa toteaa Ilta-Sanomien haastattelussa, että on kohtalokasta, mikäli Yle antaisi pääministerin vaikuttaa uutisointiinsa.

Hän viittaa tällä viikolla käytyihin keskusteluihin siitä, onko pääministeri Juha Sipilä (kesk.) yrittänyt vaikuttaa Ylen uutisointiin, ja onko Yle harrastanut itsesensuuria Sipilää koskevien juttujen osalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sarvamaa on sitä mieltä, että nyt vellovassa tilanteessa pitäisi olla erityisen tarkkana, kun pohditaan Ylen ja suomalaismedioiden riippuvuutta.

Sarvamaa on entinen Ylen toimittaja, joka valittiin Euroopan parlamenttiin vuonna 2012.

Hänen mukaansa nyt ”ollaan tekemisissä paljon suurempien asioiden kanssa kuin sen, ollaanko loukkaantuneita jostakin tai sen, onko sukulaisia vedetty johonkin mukaan.”

Hän toteaa haastattelussa, että poliitikko, oli sitten pääministeri tai kuka tahansa, jää aina toiseksi, jos lähtee kisaamaan median kanssa.

– Ehkä yritysmaailmassa voi reagoida näin, mutta ei politiikassa. En voi ymmärtää tällaista. Suomen Trump. Näin voi ehkä joku sanoa. Tällainen ajatus on tullut jo vastaan tuolla, hän sanoo haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)