Irtisanomisten koettelemaan Saloon uusi puhelinvalmistaja? – SSS: Yhtiö jo perustettu

Amerikkalaisen matkapuhelinvalmistajan uskotaan kaavailevan toiminnan aloittamista Salossa.

  • Turing mainostaa puhelintaan "ultraturvalliseksi".

    ()

Salon Seudun Sanomien mukaan amerikkalainen Turing Robotic Industries suunnittelee toimintaa Saloon. Yritystietojen mukaan Turing Robotics Industries on perustanut osakeyhtiön Saloon joulukuussa.

Lehden saamien tietojen mukaan yritys työllistäisi joitakin kymmeniä ihmisiä Salossa. Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko ei vahvista huhuja uudesta valmistajasta.

– En kommentoi, hän toteaa.

Turing Robotics Industriesin piti tuoda puhelimensa markkinoille viime kesänä, mutta julkaisua on siirretty. Yrityksen Facebook-sivujen mukaan puhelimia voidaan alkaa toimittaa huhtikuussa.

Facebook-viestin mukaan puhelin pyörii Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmällä. Puhelinta kuvataan nopeaksi ja turvalliseksi.

Salon matkapuhelinteollisuus kärsi kovan iskun, kun Microsoft ilmoitti viime kesänä supistavansa merkittävästi puhelinliiketoimintaansa. Salon toimipiste päätettiin tuolloin lopettaa kokonaan. Ylen mukaan yksikön alasajo on yhä kesken. Salon toiminnan lopettamisen myötä menettää työpaikkansa noin tuhat ihmistä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.