Sovituskopissa, työpaikoilla... IS: Salakatseluiden määrä kymmenkertaistui

Salakatseluilmoituksia tehdään vuosituhannen alkuun verrattuna moninkertainen määrä.

  • LKS 20140607 LKS 20140119 - Mies käyttää älypuhelintä kylmässä talvisäässä Helsingissä 17. tammikuuta 2014. HUOMIO TOIMITUKSET, LAVASTETTU TILANNE. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Kännykät ja nettikamerat mahdollistavat erilaista salakatselua.

    ()

Ilta-Sanomien mukaan yleistymisen selitys on teknologian kehitys. Silti salakatselu on edelleen varsin harvinainen rikosnimike.

Vuonna 1997 poliisille ilmoitettiin 14 epäiltyä salakatselurikosta. Vuonna 2015 vastaava luku oli 176. Rikosoikeuden professori Matti Tolvasen mukaan kyse on teknologisesti kehittyneempien laitteiden edullisuudesta ja helpommasta saatavuudesta.

Viime vuonna uhreista alaikäisiä oli 33 ja tekijöiksi epäillyistä 17.

Tuoreimpia trendejä ovat ihmisten kotien salakatselu web-kameroilla. Perinteisempiä salakameroita on paljastunut suihkuista ja sovituskopeista. Naapureita on kytätty kameralla ja parisuhteen päätyttyä on löytynyt salaa kuvattua intiimiä kuvaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.