Verkkouutiset

SS: Salakapakka vai ei – tuomiot vaihtelevat

Eri puolilla Suomea tuomioistuimet ovat käsitelleet jengien pitämiä salakapakoita eri tavalla, kirjoittaa Savon Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime vuosien tapaukset ovat olleet kaikki samankaltaisia: jengin kerhotiloissa on ollut baariksi rakennettu tila, kassakone, paljon alkoholijuomia ja velkalistat. Tuomioistuinten tuomiot ovat kuitenkin vaihdelleet. Alkuviikosta Pohjois-Savon käräjäoikeus hylkäsi syytteet Diablos-kerhon epäillystä salakapakasta Puurtilassa vuonna 2012. Aiemmin tänä vuonna Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi tuomion samanlaisesta kapakasta. Viime vuonna salakapakkasyytteet päätyivät tuomioon Turussa, mutta Espoossa syytteet hylättiin.

Pohjois-Savon käräjäoikeus perusteli tuomion hylkäämistä sillä, että kapakkamainen sisustus jätti vielä epävarmuuden salakapakan olemassaolosta. Oikeuden tulkinnan mukaan kyseessä on saattanut olla myös kaveriporukan illanistujaiset ja juomat on saatettu hankkia nyyttäriperiaatteella.

Eräs syytetyistä myönsi tuoneensa 86-pulloa vodkaa Virosta kaksi vuotta sitten keväällä. Lisäksi hänellä oli kotonaan 94-pulloa vodkaa. Mies sanoi, että vie osan vodkasta kerhotiloihin voidakseen juoda vaimonsa tietämättä. Tuomioistuin hylkäsi syytteet alkoholirikoksesta ja veropetoksesta miestä vastaan, koska se ei nähnyt alkoholimäärien suuressa määrässä viitteitä myyntiin.

Itä-Suomen kihlakunnansyyttäjä Reijo Rapo aikoo viedä asian tältä osin hovioikeuteen, koska yleisen elämänkokemuksen mukaan 180 vodkapullon juominen yksikseen ei ole todennäköistä. Muilta osin Repo harkitsee vielä syytteiden viemistä hovioikeuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)