Verkkouutiset

Aamuposti: Tuotantoa lähdössä Riihimäeltä Italiaan – syynä Suomen lupapolitiikka

Italialainen asevalmistaja, Beretta-konserni suunnittelee suomalaisten TRG-tarkkuuskivääreiden tuotannon siirtämistä Riihimäeltä Italiaan, kertoo Aamuposti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Siirron syynä on Suomen harjoittama lupapolitiikka, joka on kaatanut useamman kuin yhden kaupan. Sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu TRG-mallisto myydään järjestelmänä, johon Beretta valmistaa muilla konserniin kuuluvilla tehtaillaan optiset tähtäimet, tuulimittarit ja laskinlaitteet.

Itse aseen arvo koko järjestelmästä voi olla jopa alle puolet kauppasummasta. Koko kauppa kuitenkin kaatuu, kun Suomi ei anna aseelle vientilupaa. Italia sen sijaan antaisi luvan.

Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen on huolissaan siitä, paljonko työpaikkoja katoaa, jos tuotanto siirretään pois Suomesta.

Sakon luvat ovat käytännössä kaatuneet ulkoministeriön vastustavaan kantaan. Aamupostin mukaan ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) sanoo, ettei hänellä ole kommentoitavaa asiassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)