Kokoomuksen Outi Mäkelä: Raide-Jokeri vauhdittaisi asuntotuotantoa

Raide-Jokeri olisi ennen kaikkea pääkaupunkiseudun asunnontuotantoa kirittävä investointi, kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

  • LKS 20140425 Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä perustuslakivaliokunnan infotilaisuudessa eduskuntatalossa Helsingissä perjantaina 25. huhtikuuta 2014. Perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuus käsitteli uskonnon ja omantunnon vapautta koulujen tilaisuuksissa. STR / LEHTIKUVA Roni Rekomaa

    Outi Mäkelä.

    ()

"Matkanvarrella on esitetty epäilyjä hallituksen halusta kehittää pääkaupunkiseutua. Tuki Raide-Jokerille on tärkeä merkki kaikkien hallituspuolueiden yhteisestä tahdosta kehittää kasvavaa seutua. Pääkaupunkiseudun menestyminen on elintärkeää koko Suomen hyvinvoinnille", Outi Mäkelä sanoo tiedotteessaan.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) kertoi Helsingin Sanomille Raide-Jokerin saavan tulevassa kehysriihessä kaikkien hallituspuolueiden tuella todennäköisesti 83 miljoonan potin. Summan on tarkoitus kattaa kolmasosa hankkeen rakennuskustannuksista.

Tiilikainen otti asiaan kantaa myös twitterissä.

Outi Mäkelä vaati aiemmin tällä viikolla valtion tukea Raide-Jokerille ja hanketta nopeasti eteenpäin.

"Raide-Jokeri ei ole ainoastaan joukkoliikennehanke, vaan ennen kaikkea asunnontuotantoa kirittävä investointi. Pääkaupunkiseudulla on huutava tarve uusille asunnoille", Mäkelä jatkaa.

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille suunniteltu pikaraitiolinja. Sen kerrotaan lisäävän poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja mahdollistavan huomattavasti uutta asuntotuotantoa uuden linjan varrelle.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.