Verkkouutiset

Paula Risikko: Palkat yhtenäistettävä sote-uudistuksessa

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok.) haluaa yhtenäistää sosiaali- ja terveydenhuollon palkat, kun henkilöstö siirtyy sote-kuntayhtymien palvelukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tähän pitää myös varata rahaa, Paula Risikko toteaa.

Jos sote-uudistus tulee voimaan suunnitellusti, kunta-alan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö siirtyy sote-kuntayhtymien palvelukseen. Nykyisin he työskentelevät 300 kunnallisen työnantajan palveluksessa ja palkkauksessa on työnantajakohtaisia eroja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Samasta työstä pitää saada sama palkka saman työnantajan palveluksessa. Kysymys on oikeudenmukaisuudesta. Siksi palkat on yhtenäistettävä mahdollisimman pian, Risikko perustelee.

Hän muistuttaa, että sote-uudistus tuo suuria muutoksia henkilöstölle. Siksi tarvitaan myös kannusteita.

– Yksi motivointitekijä on palkka, joka vastaa työn vaativuutta. Kun palkkoja yhtenäistetään, pitää arvioida työtehtävien vaativuutta.

Kuntatyönantajat on arvioinut, että palkkojen yhtenäistäminen maksaisi työnantajalle 60–550 miljoonaa euroa. Lisäksi tulevat vielä erilaisten työaikojen yhtenäistämisen kustannukset.

– Palkkojen yhtenäistäminen pitää ottaa huomioon, kun arvioidaan sote-uudistuksen kustannuksia, Risikko sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)