Verkkouutiset

Antti Rinteen mukaan liikenneväylien yhtiöittäminen on järjetöntä

SDP:n puheenjohtajan mukaan mitään pakkoa yhtiöittämiselle ei ole.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Rinteen mukaan hallitus on muuttamassa suomalaista hyvinvointivaltiota rajulla tavalla.

”Hallitus on valinnut väärän suunnan Suomelle. Tien päässä on menneisyydestä tuttu yhteiskunta, jossa raha ratkaisee. Lompakon paksuus määrittelee sen, kuka saa palveluita”, Antti Rinne sanoo tiedotteessaan.

Rinne viestittää pääministeri Juha Sipilälle (kesk.), ettei kritiikistä pidä loukkaantua.

”Pääministeri Sipilän pitäisi ymmärtää, asiallinen ja kovakin kritiikki on paikallaan silloin, kun tehdään hölmöyksiä”, hän toteaa.

Rinne kritisoi liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) esittelemää suunnitelmaa valtion väylien yhtiöittämisestä. Rinteen mukaan pakkoa yhtiöittämiseen ei ole. Hänestä kyse on hallituksen ideologisesta valinnasta.

”Liikennepuolelle yhtiöittäminen johtaa siihen, että yksityisille toimijoille annetaan mahdollisuus rahastaa veronmaksajien kustantamista liikenneväylistä uudelleen. Olemassa olevien ja verovaroilla rahoitettujen liikenneväylien yhtiöittäminen on järjetöntä”, Antti Rinne sanoo.

Hän löytää moitittavaa myös sote-uudistuksesta.

”Kaikkien suomalaisten yhteiset sosiaali- ja terveyspalvelut hallitus haluaa pakkoyhtiöittää ja asettaa ne samalle viivalle yksityisten palvelutuottajien kanssa”, Rinne toteaa.

”Suomalainen hyvinvointivaltio on maailman paras yhteiskuntamalli ja se on puolustamisen arvoinen asia”, hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)